32
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-32,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Psykosyntes

Bortom försvaren spirar möjligheten till något nytt och friskt.

Roberto Assagioli

Den italienska läkaren och psykiatrikern Roberto Assagioli levde under samma tid som både Freud och Jung. Liksom Jung tog Roberto Assagioli avstånd från den då vedertagna psykoanalysen som fokuserade för mycket på det sjuka hos personen. Assagioli förespråkade att människan i grunden var frisk, även om det då och då kunde fungera sämre.

Denna inriktning är framtidsorienterad med tyngdpunkt på meningsfullhet, helhet och syntes. Assagioli ansåg att det finns en integrerande autentisk plats inom det mänskliga psyket.

Historia & potential

Alla påverkas och formas vi av vår bakgrund – på gott och ont. Men vi har också en enorm potential inom oss som kan övervinna och behärska både våra fysiska och psykiska begränsningar.

Viljan att ständigt se människan ur dessa två synvinklar är ett av psykosyntesens viktigaste bidrag till den moderna psykologin.

Erkänd metod

Psykosyntes är en erkänd psykoterapimetod inom European Association for Psychotherapy, EAP. Man har inom EAP definierat gemensamma krav för en europeisk legitimation för psykoterapeuter och EFPP har blivit ratificerad som en EWAO, European Wide Accrediting Organisation.

Stiftelsen PsykosyntesAkademin i Stockholm är en av grundarna av EFPP och Akademin är sedan länge medlem i EAP. *

Rikare liv

Psykosyntesen ser människan som en helhet bestående av kropp, känslor, intellekt och själ. Tillsammans samverkar de och alla delar bör beaktas i allt vi gör, annars uppstår obalans.

Vidare är psykosyntesen en praktiskt inriktad psykologi där man ser möjligheterna i det svåra. I varje problem finns det alltid ett frö till personlig utveckling, självkännedom och mognad. Genom att öppna upp får du möjlighet att ifrån ditt ”sanna jag” ge dig själv (och de dina) en rikare, mer livsbejakande och balanserad tillvaro.